Flow Assurance

Pentair Thermal Management levert verwarmingssystemen voor boorgaten als hulpmiddel voor flow assurance/betere oliewinning ter verbetering/vergemakkelijking van de productie, eliminatie van uitvaltijd en verlenging van de levensduur van de bron.

Verwarming van boorgaten – een complete benadering van warmtebeheersystemen

Verwarmingssystemen voor boorgaten worden geleverd als een technisch systeem dat elektrothermische verwarmingstechnologieën gebruikt om warmte in het boorgat toe te passen voor flow assurance en/of een grotere stroming in de productieketen.De elektrothermische verwarmingskabels worden in het reservoir aangebracht en bieden een constante bron van hoge thermische energie in de "payzone". Flow-Assurance-Industrial.jpg

Een aantal gebruikelijke systemen zijn:

 • elektrothermische verwarmingskabel voor in boorgaten;
 • kabel voor elektrische onderwaterpompen (ESP);
 • kits voor stroomaansluiting en eindafwerking;
 • klemsystemen;
 • temperatuurmeters;
 • connectoren voor putmonden ('well heads');
 • bovengrondse regel- en controleapparatuur.
Verwarmingssystemen voor bodems van boorgaten leveren direct warmte aan de payzone

In een oliereservoir kunnen bijzonder viskeuze vloeistoffen in de formatie geblokkeerd zitten, omdat ze niet in staat zijn tot stromen, wat oliewinning moeilijk maakt. Verwarming van bodems van boorgaten is een nauwkeurige methode voor een directe levering van warmte aan de payzone.

 • Deze nauwkeurigheid maakt van elektrische verwarming van bodems van boorgaten een uitstekende oplossing voor een betere oliewinning van zware ruwe olies en bitumen, en voor reservoirs met een hoog paraffinegehalte.
 • Tot de toepassingen van verwarming van bodems van boorgaten behoren zowel verticale als horizontale olieputten.
Flow assurance door een constante bron van thermische energie

Verwarmingssystemen voor boorgaten helpen de kostbare onderbrekingen en verstoppingen die gepaard gaan met paraffine, hydraten of zware oliën voorkomen door een constante bron van thermische energie te leveren.

Ruwe olie is een mengsel van koolwaterstoffen, zoals paraffine, aromaten, naftenen, harsen en asfaltenen. Bij deze soorten koolwaterstoffen kunnen de paraffinen met hoog moleculair gewicht (zoals wassen) en asfaltenen problemen veroorzaken tijdens de oliewinning en de verplaatsing van ruwe oliën van het warme reservoir naar de koelere putmond.

Bovendien kan het koelen van productieolie en -gas, terwijl die van het reservoir door de productiebuis omhoog stromen, verschillende problemen veroorzaken.

 • Wasmoleculen beginnen onder een bepaalde temperatuur, beter bekend als de Wax Appearance Temperature (WAT), uit de vloeistoffase te bezinken. Onder de WAT kunnen wassen op het oppervlak van de productiebuis neerslaan en uiteindelijk de oliestroom in de productiebuis blokkeren, de viscositeit vergroten en de productiesnelheid verlagen.
Diensten waarmee een geïntegreerde oplossing voor oliewinning gegarandeerd kan worden
 • Ontwikkeling
 • Installatie

Als onze geavanceerde producten worden gecombineerd met onze technische diensten en installatieservices, krijgt u één geïntegreerde oplossing voor oliewinning die strategisch wordt gepland en uitgevoerd voor een optimaal warmtebeheersysteem (HMS).


Verwante producten

Inspired Solutions for a Changing World